Szybkie i sprawdzone przetwory z jabłek
Nieważne, czy posiadasz w ogrodzie niewielką jabłonkę, czy sad z drzewami ciężkimi od dorodnych owoców. Podczas urodzajnych lat jabłek jest zawsze za dużo. Nie zdążysz ich zjeść, a wyrzucić szkoda.
Istnieje na to jedno, złote rozwiązanie – zapakuj je w słoiki! Przetwory na zimę to doskonały sposób na zatrzymanie smaku lata.
Nie lubisz spędzać w kuchni całych wieczorów? Postaw na sprzęty, które przyspieszą i ułatwią pracę podczas przygotowywania przetworów z jabłek na zimę. Niezastąpionym pomocnikiem podczas przygotowywania przetworów z owoców są wielofunkcyjne urządzenia kuchenne.
Przygotowując przetwory z jabłek, thermomix i inne sprzęty uniwersalne zaoszczędzą twój czas i pozwolą na jeszcze prostsze eksperymenty kulinarne. Wykonają one za ciebie większość pracy – wystarczy przygotować owoce i inne niezbędne składniki.
Pyszny dżem jabłkowy w pięć minut
Postaw w kuchnie na urządzenia, które mają wbudowany system grzania, dzięki czemu produkty są samodzielnie gotowane (także na parze), podgrzewane, a nawet smażone. Sprzęt jednocześnie miesza potrawę, rozdrabniając kawałki, ubijając lub miksując jedzenie.